Blog #1 Hoe kies je een sieraad uit?

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 14:56

Er zijn drie dingen die jezelf moet afvragen VOORDAT je een sieraad aanschaft:

1. Is het item waar je oog op valt iets waar je aan blijft denken? Boort het zich vast in je visioenen? Blijf je wikken en wegen, wel of niet op die koopbutton klikken... Laat de gedachte aan dat ene item of die complete set je niet meer los? Er is maar 1 remedie: KOOP HET!

2. Matcht het item met je outfits? Kun je het combineren met meerdere outfits? Past het bij je lyfestyle? Ademt het YOU?

Kijk, als je zuinig bent op je sieraden, kun je rustig een item met kostbare kristallen, prachtige parels en veel bedels kopen. Want dan herinner jij je op tijd dat je het afdoet voordat je onder de douche stapt of voordat je gaat sporten. Is dat (te)veel gedoe voor je? Kies dan liever enkele basics in zilver of goudkleur, lekker minimalistic. Prima. Als het maar bij jou YOU past.

3. Duurzaamheid. Denk je dat je over een jaar nog steeds dol bent op dit item? Met andere woorden; ga je een lange termijn commitment aan met je sieraad? Als het ligt te verstoffen in een nachtkastje heeft niemand er wat aan, je moet het wel regelmatig omdoen om ermee te SHINEN natuurlijk. Als je een beetje een verzamelaar bent zoals ik, dan is het allemaal geen probleem, alleen de kast- of display ruimte misschien. Maar er zijn mensen zoals Oprah en Marie Kondo die je wel aan het nadenken kunnen zetten over de duurzaamheid van jouw product. Overweeg het als je wilt. Je kan het altijd nog aan iemand anders geven als je het niet meer wilt gebruiken. Gooi het in ieder geval niet weg, zonde, zou ik echt sip van worden als ik erachter kwam, haha.

 

Ben jij de verzamelaar, de hoarder met rijen oorbellen op een display bijvoorbeeld of juist de minimalist met basics en verder niet?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.