Kralen armband dames

Handgemaakte armbanden

Je hebt verschillende sieraden die je los van elkaar of samen kunt dragen. Een hiervan is bijvoorbeeld een kralen armband. We hebben in ons assortiment verschillende soorten armbanden, waaronder een armband met kraaltjes en 1 grote blinvanger vis kraal, armband Vicenta. Het accent van de armband leg je hiermee op de vis kraal. Je wilt de aandacht vangen met deze prachtige handcarved aventurijn natuursteen kraal. Omdat de goudkleurige kraaltjes allemaal hetzelfde zijn en in dit geval een neutrale factor zijn, ligt de nadruk op de grote kraal en dat is ook wat je wilt. De blikvanger is de grote kraal.

Minimalistische armbanden

Natuurstenen armbanden zijn bijvoorbeeld Amadora armband en Ladonna armband. Heel clean en minimalistisch in vorm met de nadruk op de prachtige edelsteen.

Je kan deze armbanden goed als enige armband dragen om een verfijnde look te creëren. Je wilt wel een sieraad dragen, maar niet te opzichtig, een minimalistische look. Dat kan heel goed met slechts 1 armband.

Hiernaast kun je een edelsteen armband ook goed combineren met andere armbanden. Blijf in dezelfde kleurfamilie of kies een contrastkleur uit. Op basis van je outfit kun je ook kijken welke armbanden je kunt combineren met elkaar.

Armparty

Wat je ook kunt doen is een arm party creëren. Dit doe je door een aantal armbandjes aan dezelfde arm te dragen. Je maakt een feestje aan je arm, de party. Hiervoor maak jij zelf de regels. Het is bijvoorbeeld leuk om, om bij hetzelfde voorbeeld te blijven van de kralenarmband, om hierbij een geweven armbandje te dragen waarin ook groen en goud kleuren worden gecombineerd. Ook in verschillende tinten groen is het leuk om andere armbanden erbij te dragen. Je moet hierbij wel opletten dat de kleuren goed bij elkaar passen. Ton-sur-ton is een goed idee; zoek naar verschillende tinten groen die elkaar goed verdragen, maar een mooie combinatie. Neon groen bijvoorbeeld past hier helemaal niet bij. Dus je zoekt een donkerdere groen en een zachte groentint erbij, eventueel weer in combinatie met goud. Facetgeslapen kralenarmbanden passen er ook goed bij. Of een goudkleurige chain armband met een aantal natuursteen kralen eraan. Probeer een combinatie te maken die goed bij elkaar aansluit en zoek naar verschillende materialen. Een geknoopt armbandje, of een armbandje met wire draad en enkele aventurijn kralen die goed bij de aventurijn vis kraal passen. Op die manier kun je voor alle kleuren van de regenboog hele mooie combinaties maken.

Kleurcontrast om je pols

Naast de ton-sur-ton variaties kun je ook kiezen voor kleurcontrasterende varianten. Als jij een outfit met een kleurige blouse draagt bijvoorbeeld, kun je ervoor kiezen om die kleuren terug te laten komen in je armbanden. In je blouse zie je bijvoorbeeld roze en kobaltblauw, dan kun je een knalroze armbandje dragen en een blauw armbandje van dezelfde materialen of ook weer kiezen voor een ander materiaal. Geknoopt draad, macramé, metaal, natuursteen, kies wat jij mooi vindt. Je kan ook online of bij jou in de buurt zoeken naar een armbandje waar beide kleuren in terugkomen. Roze en blauw in 1 armband. Die kun je dan ook erbij dragen.

Vooral in de zomer zie veel vrouwen met korte mouwen en armen vol armbanden rondlopen. Kleine tip; doe je armbanden pas om als je bodylotion, zonnebrand of parfum al is ingetrokken, want daar houden armbanden niet van. Het kan verkleuring en slijtage veroorzaken.

Structuur en vormen

Bij het dragen van sieraden kun je ook kijken naar de verschillende vormen van kralen bijvoorbeeld, of geschakelde ketting in verschillende vormen, met kleine groefjes, soms zelfs een combinatie van metaal met kunststof om en om geschakeld. Dit geeft een heel speels effect en hiermee kun je eenheid creëren terwijl je toch in dezelfde kleurtinten blijft.

 

Combinaties van dezelfde kleurenfamilie in verschillende materialen levert een interessante blik.

 

Glanzende materialen gecombineerd met mat is net zo interessant en geeft de variatie die je wilt zonder drukte en kleurexplosies te veroorzaken.

 

Kies ook eens voor structuur; gladde kralen en facetgeslepen kralen in een combinatie of ruwe kralen met gladde samen. Of kralen van verschillende groottes, zoals 6 mm kralen in combinatie met 10 mm kralen.