Korte kettingen, chokers en (middel)lange kettingen

Welkom in de webshop categorie kettingen voor dames

Basiskettingen voor samenstellen bedelketting

Lange ketting voor dames

Kettingen voor dames vanaf ongeveer 60 cm vallen onder de lange kettingen voor dames. Je kunt het beste zelf met een touwtje meten en bekijken in de spiegel welke lengte jij mooi en prettig vindt bij jezelf. Knip een touwtje af op 60 cm en een touwtje op 70 cm en ga voor de spiegel even kijken hoe het valt om je hals. Het ligt eraan of je wat voller bent of juist wat smaller hoe lang een ketting valt. Bij de productfoto's van de items hierboven laat ik met een foto van een paspop met de betreffende ketting om zien hoe het er ongeveer uit kan zien, maar het is volledig afhankelijk van jouw bouw.

Een 60 cm ketting valt doorgaans op je decolleté en een 70 cm ketting valt ongeveer tussen de borsten. Bekijk ook even bij de ketting die je leuk vindt of er een verlengkettinkje achter bij het slotje is. Daarmee kun je de ketting nog iets langer maken door het slotje verder op het verlengkettinkje of aan het eind ervan vast te maken.

Korte ketting of choker voor dames

De korte kettingen voor dames noem je ook wel choker. Dit is een omschrijving voor een korte ketting die dicht op je halslijn valt.

Deze kettingen zijn ideaal als je een jurk draagt en de choker bijdraagt aan je stijl. Na een lange tijd is de choker bezig met een opmars en niet meer weg te denken uit je sieraden collectie.  De parel choker is het meest sjieke lid van de choker familie. Deze staan nog steeds voor een classy stijl en maken iedere outfit met een mooie jurk af. Dit komt omdat parels tijdloos zijn en altijd populair blijven. 

De afgelopen zomer en deze zomer zul je ook weer de speelse en vrolijke chokers met kleine kraaltjes terugzien. Wij hebben beide gecombineerd in de vrolijke maar toch subtiele Kerianna choker

Kettingen combineren

De laatste tijd zie je de trend met meerdere kettingen die gelaagd worden gemixt en gematcht, ook wel necklace layering of neckmess genoemd. Lees hier verder voor Kettingen combineren: tips en tricks en hoe je je outfit ermee matcht en laagjes creëert.